Piiskaa pyllylle ass smoothie

piiskaa pyllylle ass smoothie

Enhän mä laske tai mitään En jaksa edes yrittää kärvistellä, vaan otan suoraan kunnon satsin särkylääkkeitä. Otetaan ne GI-kanavahaitat tällä kertaa, lasken että se on sen arvoista. Oikea puoli kasvoista tuntuu puutuneelta poskelta ohimolle.

Pään lyömisen jäkitila vai taas vaihteeksi migreeni? Dunno, mutta "hieno" alku päivälle kuitenkin. Töihin päästyä totean, että olen se, joka on siellä kaikkein parhaassa kuosissa kuitenkin. Ihmettelen mielessäni, mitä työkavereiden päässä liikkuu, kun eivät muka voi ottaa sairaslomaa aitoon tarpeeseen. Eikö se ole pomon tehtävä hommata sijaisia ja ratkaista mahdolliset ongelmatilanteet?

Mä kun aina olen luullut niin Menen klo 12 päästämään kipeän työkaverin kotiin. Yritän selittää, että itsestä kannataisi pitää huolta ja että ihan oikeasti, en mä ainakaan laske mitään ihmeen kiitollisuusvelkoja sijaistamisesta, eikä toivottavasti muutkaan. Että meillä olisi vielä ollut ainakin x, joka olisi varmasti tullut tuuraamaan ihan mielellään. Jälkikäteen annan itselleni piiskaa siitä, etten ollut vielä tiukempi. Terveydenhuollon ammattilaisena ja muutenkin olisi pitänyt.

Siis ihmiset oikeasti, omalla terveydellä ei kannata leikkiä. Ja vaikkei kävisikään mitään, niin silti Jos et ole yrittäjä eikä välttämättä silloinkaan , ei firmasi todellakaan kaadu siihen saikkuun, toistaiseksi saikkupäivistäkin saa palkkaa ja jos työkavereilla on vähänkin järkeä päässä ja empatiaa, niin eivät he kanna kaunaa siitä, että joskus pitää paikata toisen työpanosta.

Mietin koko illan suorituskeskeisyyttä ja sitä, miten sairasta se on mennessää yli. Illalla katson telkkarista Banksia brittidekkari ja nautin täysillä siitä, että voin tehdä jotain ihan "turhaa" mutta ah niin ihanaa. Samalla totean, että tulehduskipulääkkeet on kaikesta huolimatta aika hieno keksintö - kurkkukivun lieventymisen lisäksi selkä on nimittäin parempi kuin aikoihin.

Arvatkaa, miksi kirjoitan tätä aika turhaa postausta? Lähettänyt Leijis klo Kohteen lähettäminen sähköpostitse Bloggaa tästä! Siis sehän on ihan kauhea tauti! Olin tosi hämmentynyt reaktiosta. Siis joo, onhan migreeni kieltämättä ikävä seuralainen, mutten ainakaan juuri siinä hetkessä olisi käyttänyt sanoja "aivan kamala".

Onnistuin sentään vetämään työpäivän ja seuraavatkin kunnialla loppuun, vaikka kieltämättä pinna kiristyi ja laskin tunteja kotiinpääsyyn. Toki jokaisen migreenikon sairaus on erilainen - en todellakaan kiistä sitä, että vaikeamman taudinkuvan kanssa painiskelevan elämä voi olla helvetillistä.

Olin vain jotenkin hyvin tyrmistynyt saamastani "suhteettomasta" empatiasta. Mutta ehkä se vain kuvaa G: En kai itsekään ole sieltä kylmimmästä päästä, mutta pakko silti myöntää, että empatian kerryttämiseen on joissain tapauksissa tarvittu vähän kouluttamista ts. Voisi melkein kuvitella, että minulle on paiskattu ties mitä "ihania" ongelmia ihan vain siksi, että ymmärtäisin muita paremmin ja pehmenisin joo, en oikeasti usko tällaisiin juttuihin, ihan vaan tiedoksi.

Elämäni migreenin kanssa alkoi keväällä Sitä ennen en todellakaan tajunnut tätä sairautta. Joo, siis tiesin pääperiaatteet ja oireet, mutten oikeasti käsittänyt, miltä se tuntuu. Enkä ollut koskaan voinut kuvitella, että vaiva osuisi omalle kohdalle, lähisuvussa kun ei tiettävästi ole asian kanssa painivia, vaikka migreenitaipumuksen pitäisi olla perinnöllistä. Aloittaessani elämäni ensimmäisen e-pilleriliuskan en siis pelännyt päänsärkymahdollisuutta, vaan lähinnä mielialavaikutukset askarruttivat.

Pahaa aavistamatta ehdin vedellä n. Vetäisin sitten pillerini alas pelkällä mukillisella Fun light: Se oli iso virhe.

Yöllä heräsin siihen - järkyttävään toispuoleiseen sykkivään päänsärkyyn pahoinvoinnilla höystettynä. Muutaman tunnin oksennettuani olin jo ihan valmis perumaan seuraavan päivän aikani terapeutille ja töihin menon, vaikka siihen aikaan minulla oli vielä stratosfäärisen korkealla kynnys siihen, että olisin myöntänyt, etten pysty tai tarvitsen saikkua.

Joo, meni se kohtaus lopulta ohi, kun ehkä kolmas särkylääkesatsi pysyi sisällä. Aamullakin vielä tärisin ja mietin, että antakaa anteeksi, kaikki joiden migreenistä olen joskus ajatellut, että "sehän on vaan päänsärkyä, ei kai se nyt niin kauheaa voi olla Silti niitä lievempiä  tuli paljon ja vaihdettuani kertaalleen e-pillerit ilman havaittavaa hyöytyä tajusin lopulta, että ne eivät vain käy minulle, piste.

E-pillereiden lopettamisen jälkeinen aika oli paljon parempaa. En toki päässyt takaisin lähtöpisteeseen, mutta siihen kuitenkin, että migreenejä tuli vain harvoin ja lievinä, lähinnä joskus ovulaation aikaan ja ennen menkkoja. Viimeisin rajumpi kohtaus oli keväällä  päivää ennen lopputenttiä, kun olin viikkoja ollut vähän liian stressaantunut pänttäämisen kanssa ja kaiken lisäksi nukkunut huonosti.

Jäi sitten illalle suunniteltu maahanmuuttajien ravitsemuskysymykset kertaamatta ja arvatkaa vaan. Onneksi ihan vaan yleistiedollakin pääsi pitkälle: Esimerkiksi muutaman yleisen migreenitriggerin. Itselleni pahin on siis ehdottomasti hormonivalmisteet ja toisena omat hormonit.

Tyypillistä on myös, että vaikkapa kirkkaat valot, hajut tai alkoholi laukaisevat kohtauksen. Päänsärkypäiväkirjan pitäminen on tärkeä työkalu, kun pyrkii etsimään sitä, mikä omalla kohdalla toimii laukaisijana. Jos triggereistä ei ole varmuutta, voi ainakin seuraavia asioita yrittää kokeilla: Stressinhallinta, säännöllinen unirytmi, valvomisen välttäminen. Verensokerin tasapainotus eli siis tasainen ateriatymi, riittävästi prodea, rasvaa, kasviksia, viljat täysjyväisinä Ja miksi se mulkutus on sinulle outo käsite?

Ehkä siksi, että miehesi kunnioittaa sinua sen verran, että säästää nuo jutut äijäporukkaan. Tuntemani miehet, jotka ovat tätä harrastaneet, oppivat tavan intissä, ja yleisintä kai oli, että joku mulkutettiin esim. Pahin tietämäni tapaus sattui yksissä juhlissa, kun kaksi miespuolisista kaveria mulkutti juhlien emännän tämän nukkuessa ja valokuvasi kaiken. Aamulla sitten kuvia näytettiin muille ja naureskeltiin.

Kaikki muut tosin olivat hyvin järkyttyneitä, vaikka emäntä itse yrittikin olla "hyvä jätkä" ja nauraa mukana. Minusta tämä on osa raiskauskulttuuria. Kaikkien blogien syövereiden "kun ajattelet elämästä toisella tavalla, elämäsi muuttuu paremmaksi" -tyyppisten postausten keskellä tämänkaltaisia mulkutuspostauksia tarvitaan lisää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön » tästä. Edellinen juttu Seuraava juttu. Mun piireissäni tätä kutsutaan kullittamiseksi. Miksi, oi miksi halusin osallistua tähän keskusteluun?? Haluan ainakin uskoa ja toivoa että omassa ystäväpiirissä ollaan fiksumpia.

Naiset - me rakastamme teitä, vaikka emme sitä nyrkkipieruin aina osoitakaan. You must have Javascript enabled to use this form. Blogin ylläpitäjä näkee antamasi sähköpostiosoitteen. Anna blogisi osoite täydellisessä muodossa esim. Lunta on niin mukavasti, että kyllä se on pakko lähteä pulkkamäkeen.

Voin taas kuvitella, että se ei mee ihan kun stömsössä ja on varmaan lähellä meidän sauna keissiä, mutta aina pitää yrittää. Ai että mikä aamun piristys tämä kirjoitus! Kiitos kiitos Umppu tästä sun blogista! Voi että kuinka voin samaistua sun aamuun! Meillä myös 3 lasta, vanhimmat ovat 5 v kaksoset ja nuorin 5 viikon ikäinen vauva. Voin kertoa, että ihan pikkusen hermostun miehelle siinä vaiheessa.. No ei se sitä tahallaan tee. Rakastan mun perhettä yli kaiken ja tätä uutta melko aktiivista arkea lasten kanssa vaikka välillä vähän väsyttääkin.

Tsemppiä sinulle arjen pyörittämiseen! Kiitos Umppu jälleen kerran sun ihanasta blogista. Kirjoitat niin kivasti ja rehellisesti,sun juttuihin on niin helppo samaistua tän kaiken arjen hässäkän keskellä. Itselläni kaksi vilkasta poikaa suht pienellä ikäerolla niin todella tiedän sun tunteet ja ajatukset. Tämän sun kaalijauhelihalaatikon resepti tuli tarpeeseen ja heti kokeilin. Tuli hyvää,oli edullista ja helppoa.

Toki meillä jouduin muulle perheelle tekemään muuta ruokaa,hyvä jos teillä kelpasi koko perheelle.

Täällä kahden melkein nelikymppisen naisen Loppukiri. Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön » tästä. Mintulle mies "Hän pahoitteli vielä ja tosiaan kehaisi mua mahtavaksi no lohtu se on laihakin lohtu , kerroin että hän oli mainio deitti ja toivotin hauskaa kevättä.

Satunnaisia suhteita "Asiallisia ja kohteliaita miehiä on tullut ovista ja ikkunoista. Eksyksissä elämässä "Ja sitten ne miehet. Edellinen juttu Seuraava juttu. Kommentit No oho, aikamoiseen seuraan pääsin! You must have Javascript enabled to use this form. Blogin ylläpitäjä näkee antamasi sähköpostiosoitteen. Anna blogisi osoite täydellisessä muodossa esim. Pahaa aavistamatta ehdin vedellä n. Vetäisin sitten pillerini alas pelkällä mukillisella Fun light: Se oli iso virhe.

Yöllä heräsin siihen - järkyttävään toispuoleiseen sykkivään päänsärkyyn pahoinvoinnilla höystettynä. Muutaman tunnin oksennettuani olin jo ihan valmis perumaan seuraavan päivän aikani terapeutille ja töihin menon, vaikka siihen aikaan minulla oli vielä stratosfäärisen korkealla kynnys siihen, että olisin myöntänyt, etten pysty tai tarvitsen saikkua.

Joo, meni se kohtaus lopulta ohi, kun ehkä kolmas särkylääkesatsi pysyi sisällä. Aamullakin vielä tärisin ja mietin, että antakaa anteeksi, kaikki joiden migreenistä olen joskus ajatellut, että "sehän on vaan päänsärkyä, ei kai se nyt niin kauheaa voi olla Silti niitä lievempiä  tuli paljon ja vaihdettuani kertaalleen e-pillerit ilman havaittavaa hyöytyä tajusin lopulta, että ne eivät vain käy minulle, piste.

E-pillereiden lopettamisen jälkeinen aika oli paljon parempaa. En toki päässyt takaisin lähtöpisteeseen, mutta siihen kuitenkin, että migreenejä tuli vain harvoin ja lievinä, lähinnä joskus ovulaation aikaan ja ennen menkkoja. Viimeisin rajumpi kohtaus oli keväällä  päivää ennen lopputenttiä, kun olin viikkoja ollut vähän liian stressaantunut pänttäämisen kanssa ja kaiken lisäksi nukkunut huonosti.

Jäi sitten illalle suunniteltu maahanmuuttajien ravitsemuskysymykset kertaamatta ja arvatkaa vaan. Onneksi ihan vaan yleistiedollakin pääsi pitkälle: Esimerkiksi muutaman yleisen migreenitriggerin. Itselleni pahin on siis ehdottomasti hormonivalmisteet ja toisena omat hormonit.

Tyypillistä on myös, että vaikkapa kirkkaat valot, hajut tai alkoholi laukaisevat kohtauksen. Päänsärkypäiväkirjan pitäminen on tärkeä työkalu, kun pyrkii etsimään sitä, mikä omalla kohdalla toimii laukaisijana. Jos triggereistä ei ole varmuutta, voi ainakin seuraavia asioita yrittää kokeilla: Stressinhallinta, säännöllinen unirytmi, valvomisen välttäminen.

Verensokerin tasapainotus eli siis tasainen ateriatymi, riittävästi prodea, rasvaa, kasviksia, viljat täysjyväisinä Aurinkolasit kirkkaalla säällä, välkkyvalojen välttäminen yökerho ei ehkä ole paras paikka Pitkään tietokoneella työskentelyn välttäminen Liikunta, jolla niskajumit pysyvät poissa Biogeenisia amiineja esim. Näitä on siis tosi monissa elintarvikkeissa, mutta jos nyt alkuun jättää kestomakkarat, kalasäilykkeet, homejuustot, kypsytetyt juustot, hapankaalit ja vastaavat fermentoidut tuotteet, voi se jo auttaa alkuun.

Tarvittaessa sitten lisäsäätöä akselilla tomaatti, ananas, pinaatti, saksanpähkinät, mansikat Alkoholin välttäminen, varsinkin ei punaviiniä!

Alkoholi estää diamiinioksidaasi-entsyymin toimintaa ja punaviinissä itsessään on vielä biogeenisia amiineha - big problem, jos ne sattuvat olemaan sinun migreenitriggerisi Tiettyjen lisäaineiden välttäminen. Tästä ei ole mitään vahvaa tutkimusnäyttöä, mutta aina voi kokeilla, auttaisiko, jos jättäisi aspartaamin, natriumglutamaatin, hiivauuteen, nitriitit ja atsovärit pois.

Niitä sisältävät ruoat nyt eivät ole mitenkään välttämättömiä ja aina voi ottaa ne takaisin käyttöön, jos hyötyä ei ole. Ravinto lisä puolelta hyötyä voi olla magnesiumista mieluiten jokin muu muoto kuin oksidi ja huom! Ubikinoni oli joskus Käypä hoito -suosituksessakin, mutta ilmeisesti uusimpaan näytön aste ei enää ole riittänyt. Aiempi suositusannos oli siis 3 x mg päivässä.

Ravintolisien suurin haitta on hinta. Esimerkiksi ubikinoni on kallista. Riippuu siis varmaan migreenin vaikeudesta, mitä on valmis kokeilemaan, kun hyöty ei ole taattu. Tietenkin migreeniä voi hoitaa myös tulehduskipulääkkeillä, triptaaneilla ja tarvittaessa estolääkkeillä. En ole mitenkään lääkevastainen mm.

Esimerkiksi tulehduskipulääkkeiden ottamista mietin todella pitkään sen jälkeen, kun olen muutamastakin tabletista ruvennut saamaan tuskaiset vatsakivut jälkikäteen.

Niin, siihen viimeviikkoisen migreeniin - mistä se tuli lähemmäs vuoden hyvän jakson jälkeen? Vahva epäilykseni on Vivomixx - tuo suoliston kannalta aivan ihana probiootti. Valitettavasti siinä sattuu olemaan histamiinia vapauttavia bakteereita, mistä kroppani ei yhtään tykkää.

Alun silmien ja nenän tuskaisen valumisen mentyä ohi kuvittelin siedättyneeni valmisteelle. Taisi olla liian aikainen iloitseminen, nyyh: Sain siis about koko viikon piinanneen migreenin menemään ohi vasta, kun jätin parin aamun Vivomixx-annoksen väliin. Harmittaa, mutta ei kai siinä muu auta kuin etsiä jokin muu valmiste tilalle. Vaikka migreenini ei tällä hetkellä ole pahimmasta päästä, alkoi kyllä loppuviikosta tulla aika epätoivoinen olo jatkuvan kivun ja huonon olon kanssa.

Vinkkejä saa mielellään jakaa. Lueskelin Katjan blogia ja kirjoitusta kiitollisuudesta. Omassa mielessäkin on pyörinyt pitkään teksti samantapaisesta aiheesta.

Päädyin siihen, että pohjalla on varmasti se, että nykyään perustarpeeni uni, lepo, ravinto, ihmissuhteet jne. Toisena asiana näen kykyni huomata pieniä hyviä juttuja ja iloita niistä täysillä. Tässä kuvaan astuu siis kiitollisuus. Voi tuntua höpöltä, mutta ihan oikeasti se, että pysähtyy tutkimaan elämän hyviä asioita ja olemaan niistä kiitollinen, todella parantaa hyvinvointia. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö kannattaisi pyrkiä muuttamaan epäkohtia tai ettei saisi ikinä olla negatiivinen, surullinen, vihainen, pettynyt Homman juju on vain se, että muistaa rekisteröidä myös ne asiat, jotka ovat hyvin.

Joten tässäpä tulee oma listani asioista, joista olen kiitollinen tai iloitsen tällä hetkellä: Heti ensimmäisenä tulee mieleen työkaverit. Minulla on aivan ihanat työkaverit, mikä on aivan huippua, koska töissä nyt kuitenkin viettää suuren osan ajasta ja siksi siellä viihtyminen on tärkeää.

Plussamaininta myös mahtaville asiakkailleni, jotka piristävät päivääni pienten juttutuokioiden merkeissä. Mutta jos luulit, että sukupuolielimen hierominen toisten tavaroihin on vain miehille tarkoitettu kikkailu, olet väärässä. Naisetkin harrastavat tätä, vaikka ilmiö ei ole ihan yhtä tunnettu.

Suomessa tälle ei ole vakiintunutta ilmaisua, joten kutsukaamme sitä esimerkiksi pimpittämiseksi. Mutta Ruotsissa, tasa-arvon luvatussa maassa, ilmiölle on tietenkin oma terminsä! Urban Dictionary -slangisanakirja  kertoo: Pillutin hänen hammasharjaansa, koska hän ei halunnut lähteä kanssani ostoksille. Pimpittäminen on tietysti vähän hankalampaa, kun ei ole näppärää uloketta.

Mielikuvituksella ja akrobatialla pääsee kuitenkin pitkälle. Hyvää viikonloppua, vahtikaa hammasharjojanne, oluttuoppejanne ja pitäkää näpit kaukana hotellihuoneiden karkeista! D  Täytyy kyllä ihmetellä että kuka hemmetin idiootti tekisi tollasta, oikeesti!!! Sillä täytyy olla pahasti päässä vikaa tai on vain erittäin tyhmä idiootti: Naisilla on kyllä ajoittain huvittavan utopistinen käsitys omista miehistä tai lähipiirin miehistä.

Mökkireissulla tai illanvietossa kiroillaan, puhutaan tisseistä ja mulkutetaan toisen kännykkä, tuoppi tai muu. Kerrotaan millaiset tarpeet tuli tehtyä, heitellään nyrkkipieruja ja kuvaillaan hajuja hyvin grasfisesti. Seksistä ja kaikesta siihen liittyvästä puhutaan sellaisella kielellä, että toisessa porukassa korvat punottaisi.

Julkisilla paikoilla töllötetään naisia kimpassa, työpaikan kokouksessa jos paikalla vain miehiä heitetään säännöllisesti sovinistista läppää. Tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Olemme kaikki joskus olleet pikkupoikia ja siksi kaikki tämä on meillä veressä, olitpa sitten talonmies tai toimitusjohtaja, tytötön tai tohtori.

Itse kamppailen kokoajan väsymyksen kanssa ja koitan keksiä siihen ratkaisuja. I will not use any images on the site outside of permissions. Treffisovellukset leviävät leviämistään, ja deittailutrendin aalto on rantautunut Lilyynkin: Menen klo 12 päästämään kipeän työkaverin kotiin. Kärsin unettomuudesta vuosia, joten olen vaan aivan taivaissa siitä, että nykyään nukahdan luomusti ja yleensä myös nukun hyvin. Kompromissina yritän olla tekemättä mitään riuhtomisliikkeitä ja käyttää maltillisia painoja.

3 thoughts on “Piiskaa pyllylle ass smoothie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *